У Світлі Істини

Послання Ґраля Абдрушина


1.КНИГA ◄ ► 2.КНИГA
Deutsch
English
Francais
Español
Português
Русский
Magyar
Česky
Slovensky
Черговість доповідей


Друга Заповідь
Не зловживай Ім’ям Господа, твого Бога!

Ім’я пробуджує та утворює в людині поняття. Хто ганьбить і наважується його ганьбити, знецінювати, той таким чином знецінює поняття! Пам’ятайте про це повсякчас!

Але на цю Заповідь Господа серед усіх десяти Заповідей звертають увагу якнайменше, тобто порушують її якнайбільше. Тисячократні різновиди такої неповаги. Якщо людина і уявляє, що чималі її порушення цілком безневинні, то, незважаючи на це, вони є порушеннями цієї зрозуміло наданої Заповіді! Саме ця тисячоразова, начебто безневинна неповага принижує Святе Ім’я Боже і таким чином – поняття про Бога, яке завжди тісно пов’язане з Ім’ям; перед людьми, навіть перед дітьми позбавляють Його Святости, Його недоторканність забруднюють через повсякденне вживання, через стягування Його до звичайної розмови! Людей не лякає й те, що при цьому вони стають смішними. Я не хочу наводити ні одного з багатьох висловлювань, бо це Ім’я надто високе і величне! Але будь-якій людині варто хоча б лише одного дня звернути на це увагу, і вона буде вражена надзвичайно великою кількістю порушень другої Заповіді людьми обох статей, від великого до малого, аж до дітей, які ледь здатні складати правильну фразу. Бо як співають старі, так щебече й молодь!

Але наслідки, що випливають звідси, є найгіршими з усіх порушень! Вони фактично спустошливо поширилися серед усього людства, не лише серед християн, а й магометан, юдеїв і буддистів; повсюдно чується одне й те саме, аж до пересичення! Що ж тоді для людини може ще означати Ім’я «Бог»! Воно знецінене, йому не приділяють навіть стільки уваги, скільки приділяють найдрібнішій монеті! Набагато менше, ніж зношеному одягу. І ця земна людина, яка претендує бути такою тямовитою, вважає це безневинним, і грішить у цьому більше, ніж сотню разів за один день! Де ж тут розважливість! Де найменший порух відчуття! І ви теж зовсім байдуже ставитеся до цього, спокійно слухаючи, коли Найсвятіше з усіх понять настільки втоптують у бруд повсякденности! Рахунок боргів у потойбічному таким чином безжально завантажений для кожного, хто згрішив у цьому! І не так легко спокутувати саме цей гріх, бо він тягне за собою далекосяжні погані наслідки, які помщатимуться до третього і четвертого покоління, доки в цьому ланцюзі поколінь з’явиться людина, котра візьметься за розум і покладе край цьому зловживанню.

Тому намагайтеся боротися з цією шкідливою звичкою серед своїх близьких та знайомих. Але перш за все відріжте спершу свої власні нитки карми з усією ще наявною у вас силою, щоб рахунок боргів не ставав більший, ніж зараз. Не вірте у легке спокутування на тій підставі, що ви при цьому досі нічого лихого не думали! Тому що шкода від цього точно та сама! І гріх проти Заповіді, безперечно, залишається! Адже ви її точно знали. Якщо ви не намагалися правильно уяснити собі її значення, то це ваша провина! І тому з вашого рахунку ніщо не буде скинуто! Слухайте і вчиняйте так, щоб ви ще на Землі багато що змогли спокутувати.

Інакше страхітливим буде болото, яке чекає на вас, коли ви прийдете у потойбічний світ, і стане для вас перешкодою на шляху, який веде вгору.

Але не тільки окрема людина, а й органи влади чинили відкритий опір цій Заповіді та Божому Слову протягом багатьох тисячоліть, примусово вимагаючи від людей присягання, силоміць підштовхуючи їх до порушення цієї Заповіді під загрозою тяжких земних покарань, якщо вони не підкорялися їхнім вимогам. Але потойбічне покарання набагато тяжче, і воно впаде на усіх тих, хто вимагав присяги, а не на тих, хто під тиском був змушений давати її. І Христос колись виразно сказав: «Хай слово ваше буде: так чи ні, а що зверху того, те від лукавого!».

Однак і органи влади мали силу надати цьому «так» чи «ні» вирішальної ваги, караючи за лжесвідчення на суді так само, як і за неправдиві свідчення під присягою! Таким чином вони могли б піднести цінність слова перед судом на той щабель, який потрібен для винесення вироку. Тому не було потреби примушувати людей порушувати Заповідь Божу! Для них за це вже готовий вирок у потойбічному. Жорстокіший, суворіший, ніж коли вони з насмішкою сприймали взаємодію. Від неї неможливо втекти!

Але ще гірше чинили церкви та їхні представники, які під заклики до Бога своїх ближніх брали на тортури, і зрештою, знов-таки під заклики до Бога, спалювали їх, якщо вони до цього під катуваннями не зреклися своїх переконань. Усім добре відомий своєю жорстокістю горезвісний римський імператор Нерон у мордуваннях християн не був таким поганим, таким гідним прокльонів, як католицькі церкви з їхнім величезним списком гріхів проти Законів Божих! По-перше, він уже й не так багато замордував та замучив і, по-друге, не з такими лицемірними закликами до Бога, які у цьому вигляді повинні вважатися найбільшим богохульством, яке в змозі вчинити людина!

Немає жодної користи від того, що ті ж самі церкви сьогодні засуджують те, що колись, на жаль, занадто довго здійснювалося ними, тому що вони відмовилися від цього не добровільно!

І сьогодні ще вчиняють аж ніяк не інакше в обопільній, але лише стишеній ворожості та в іншій, більш сучасній формі! З часом змінилася лише її форма, а не живе ядро! І тільки це ядро, яке так охоче приховують, має значення перед Судом Божим, і ніколи зовнішня форма!

І ця теперішня, лише уявно безневинна форма виникла з тої ж таки неописаної духовної пихи представників усіх церков, що й була досі. І де немає гідної прокляття пихи, там є пуста зарозумілість, яка спирається на земну владу церков. Ці пороки досить часто спричиняють найбільш непристойну ворожість, яка ще переплітається із земними розрахунками на поширення впливу і навіть прагненням до більшого політичного значення.

І це все коїться з Ім’ям «Бог» на їхніх вустах, тож я ще раз, як і Син Божий, можу вигукнути: «Ви своєю поведінкою доми мого Отця, які мають бути вам на пошану, перетворили на кубла вбивць! Служителями Слова Божого називаєте ви себе, однак ви стали служителями вашої пихи!».

Кожний католик вважає себе перед Богом набагато кращим за протестанта, не маючи на це жодної підстави, а кожний протестант вважає себе більш обізнаним, більш просунутим і таким чином ближчим до свого Бога за католика! І це усі ті, хто стверджує, що вони послідовники Христа, котрі дотримуються його Слова.

До дурнів належать обидві частини, які спираються на те, що перед Божою Волею не має жодного значення! Саме вони усі грішать набагато більше проти другої Заповіді, ніж послідовники інших релігій, бо вони зловживають Ім’ям Бога не тільки у словах, але й у вчинках, усім своїм способом життя, навіть у своєму так званому служінні Богу. Кожному мислячому і уважному спостерігачеві вони дають лише жахливий приклад беззмістовних форм та пустого мислення. Саме в безмежній зарозумілості вони хочуть примусити себе та оточення повірити в те, що перед чужовірцями вже забезпечили собі місце на небі, якнайглибше безчестячи поняття про Бога! Зовнішні церковні обряди, хрещення та багато що інше тут ні до чого! Тільки внутрішнє єство людини має постати перед Судом! Відзначте це собі, ви, пихаті, котрим уже провіщено, що в день Суду, уявляючи себе попереду гордої ходи з прапорами, вони будуть у пишному вбранні, щоб радісно одержати свою винагороду. Однак вони ніколи не досягнуть Царства Духу біля підніжжя Престолу Божого, тому що отримають винагороду, яка їм належить, перш ніж вони дійдуть до нього. Крижаний подув змете їх як полову, що не має жодної цінности, бо їм бракує чистої смиренности у собі та істинної любови до ближнього!

За своєю сутністю вони найбільше зловживають Ім’ям «Бог», будучи найзлостивішими порушниками другої Заповіді!

Усі вони служать Люциферу, а не Богу! І таким чином глумляться з усіх Заповідей Божих! Від першої до останньої! Але головним чином з цих двох, порушення яких є найчорнішим забрудненням Поняття Бога в Його Імені!

Остерігайтесь надалі легко обминати цю Заповідь! Зверніть відтепер особливу увагу на себе та своє оточення! Поміркуйте, якщо ви чесно дотримуєтеся дев’яти Заповідей, а на одну з них не звертаєте уваги, то ви все-таки зрештою пропадете! Якщо Заповідь надана Богом, то в цьому вже є доказ того, що до неї не можна ставитися легковажно, що дотримуватися її треба обов’язково! Інакше вона б вам не була надана.

Не наважуйтеся молитися, якщо ви усією душею не здатні перебувати у відповідності зі словами, і остерігайтеся поставати безглуздими базіками перед вашим Богом, бо ви таким чином у зловживанні Імени Бога станете винні перед Ним. Обміркуйте серйозно, перш ніж просити Його про щось, чи справді це вкрай потрібне! Не заплутайтесь у формальних молитвах, торохтіти які у визначені часи стало поганою звичкою в усіх релігіях при здійсненні служби. Це не лише зловживання, а й огуда Імени Бога! У радості чи скруті палке відчуття без слів є набагато ціннішим, ніж тисяча словесних молитов, якщо це відчуття й триває хоча б одну мить. Бо таке відчуття завжди справжнє, і аж ніяк не лицемірне! Тому воно ніколи не є зловживанням Поняття Бога. Це свята мить, коли дух людський, благаючи або дякуючи, хоче розпростертися перед сходами Божого Престолу! Це ніколи не має бути бубонінням за звичкою! Також це стосується служителів церков!

Людина, яка відважується вживати Ім’я Бога при усіх можливих і неможливих щоденних випадках, не має ні найменшого передчуття про Поняття Бога! Вона є твариною, але не людиною! Бо як людський дух вона повинна володіти у собі здатністю несвідомо відчувати Бога хай хоча б лише одного разу у своєму земному житті! Але цього одного разу було б достатньо, щоб відбити у неї будь-яке бажання до легковажного порушення другої Заповіді! Вона тоді вічно матиме у собі потребу промовляти Ім’я «Бог», тільки стоячи навколішки у найвищій чистоті усього свого внутрішнього єства!

Хто цим не володіє, той дуже далекий від того, щоби бути вартим навіть Слова Божого і щоб тим паче увійти в Царство Боже! І насолоджуватися Його блаженною близькістю! З цієї причини заборонено також виготовляти Образ Бога Отця згідно з розумінням людини! Будь-яка спроба у цьому має призвести до жалюгідного применшення, тому що ані людський дух, ані людська рука не здатні споглядати хоча б лише найменшу частину дійсности у видінні та закріпити її в земному образі! Найвеличніший твір мистецтва у цьому означав би лише глибоке стягування вниз. Одне Око тільки у своєму неописаному сяянні натякає на все. – Ось якою піднесеною для вас є незбагненна Велич, яку ви вкладаєте у слово «Бог», і яке з легковажною зухвалістю ви часто насмілюєтеся вживати як найповсякденніше в пустих та необдуманих фразах! Ви маєте надати звіт за таку вашу поведінку!

—————
Послання Ґраля Абдрушина


Черговість доповідей

[Послання Ґраля Абдрушина]  [Відлуння до Послання Ґраля] 

контакт